Wat is Pachinko?

Het woord 'pachinko', dat in het Japans altijd in katakana wordt geschreven, is afkomstig van het geluid dat de hierbij gebruikte metalen kogeltjes maken als ze in aanraking komen met de spijkers: 'pa-ching'.
Pin-Ball
Pachinko is een moderne variant van de allereerste pinball games. Hierbij moest je een metalen kogel in het speelveld schieten en hopen dat hij in het vakje terecht kwam met de meeste punten. Om het moeilijker te maken, waren er spijkertjes (pins) in het speelveld getimmerd, waar de kogel (ball) vanaf ketste. Dit voegde een element van geluk aan het spel toe, omdat je nooit wist welke kant het kogeltje op zou stuiteren.
Schieten voor de jackpot
Pachinko speel je op eigenlijk bijna dezelfde manier. Je draait aan een knop en bepaalt zo hoe hard de metalen kogels de machine worden ingeschoten. Doel van het spel is om die kogel in het vakje midden onder het LCD scherm te krijgen. Lukt dit, dan krijg je extra kogels en komen er bonusgames op het scherm. Hiermee speel je dan vervolgens voor de jackpot. De machines zijn prachtig vormgegeven met heel veel licht en geluidseffecten. Er zijn machines met bekende thema's zoals Star Wars, James Bond, Indiana Jones en Jaws. Deze maken vaak ook gebruik van echte filmbeelden.
Pachinko wordt gespeeld in Japanse speelhallen. De gewonnen balletjes kunnen worden ingewisseld tegen prijzen. De Japanse wet bepaalt namelijk dat er niet voor geld gespeeld mag worden. Het is even wennen, maar als je eenmaal een paar minuten achter een machine hebt gestaan, snap je waarom ze zo verslavend zijn.

Door hun kleine formaat (81cmx52cmx20cm), zijn pachinko's makkelijk te plaatsen in een huiskamer of gameroom. Ze wegen ongeveer 25 kilo.
Machines
Bekijk onze pachinko's
Inclusief
Iedere pachinko wordt geleverd met:
 
250 balls
originele ballenbak
deursleutel
volumeregelaar
240 volts voeding
6 maanden garantie
Over pachislo
Wat is dan pachislo?